Ξένο Γάλα 

* Παρασκευή γάλατος

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την σωστή ανασύσταση του γάλατος. Σχεδόν όλα τα εξανθρωπισμένα γάλατα γίνονται προσθέτοντας μία κοφτή μεζούρα σε 30ml νερό. Είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε λάθος εφαρμογή αυτών των οδηγιών!


 1. Αποστειρώνουμε το νερό για το γάλα του μωρού, βράζοντας το, μέχρι περίπου τον 4ο μήνα.
 2. Παρασκευάστε το γάλα με χλιαρό νερό (ήδη αποστειρωμένο) για να μην καταστραφούν οι βιταμίνες και άλλα στοιχεία του.
 3. Η ποσότητα σκόνης να υπολογίζεται με μόνον με την μεζούρα του κουτιού.
 4. Το γάλα να δίνεται στο βρέφος χλιαρό (ελέγχουμε στάζοντας σταγόνες στη ράχη του χεριού μας).
 5. Το αποστειρωμένο νερό ή φτιαγμένο γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 24ώρες. Είναι πρακτικό να βράζουμε αρκετή ποσότητα νερού και στην συνέχεια να το διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε αποστειρωμένα μπιμπερό κλεισμένα με την θηλή και το κάλυμμα, έτοιμα για χρήση.
 6. Για να θερμάνουμε το νερό ή το γάλα από το ψυγείο (πριν το δώσουμε στο βρέφος), το βυθίζουμε σε ζεστό νερό ή το τοποθετούμε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό μέχρι να γίνει χλιαρό. Αν χρησιμοποιούμε γάλα σε σκόνη πρέπει να το ανακινήσουμε καλά ώστε να γίνεται καλή ανάμειξη
 7. Απαραιτήτως να παρασκευάζετε περισσότερη ποσότητα από αυτή που νομίζουμε ότι θα φάει το βρέφος έτσι ώστε να μην πίνει από το σχηματισμένο αφρό στο τέλος του μπουκαλιού, γιατί μαζί με το γάλα καταπίνει και αέρα. Καλύτερα να πετάξουμε λίγο από το γάλα παρά να ταλαιπωρείται το βρέφος από κολικούς ή αναγωγές.
 8. Δεν ζεσταίνουμε το γάλα ή το νερό σε φούρνο μικροκυμάτων, γιατί το περιεχόμενο δεν θερμαίνεται ομοιόμορφα.
 9. Δεν φυλάμε γεύμα από το οποίο έχει φάει το βρέφος, κινδυνεύουμε να καλλιεργήσουμε μικρόβια.
* Τρόπος ταΐσματος βρέφους
 1. Συνθήκες παρόμοιες με το θηλασμό, με τον γονιό και το βρέφος να κάθονται άνετα. Το βρέφος να είναι ξύπνιο, καθαρισμένο, καθιστό στην αγκαλιά του γονιού.
 2. Το μπουκάλι σχεδόν όρθιο, τόσο όσο το τμήμα προς τη θηλή να περιέχει μόνο γάλα, για να μην καταπίνει το βρέφος και αέρα. Για τον ίδιο λόγο να παραμένει μικρή ποσότητα γάλατος στο τέλος του γεύματος, για να μην πίνει τον αφρό στο τέλος του μπουκαλιού.
 3. Η τρύπα της θηλής να επιτρέπει στο γάλα να ρέει αργά(περίπου 1σταγόνα/δευτερόλεπτο). Το γεύμα ανάλογα με την ηλικία και την όρεξη του βρέφους διαρκεί (5 - 20λεπτά) και στην ποσότητα(60-90ml μέχρι 210-240ml στα μεγαλύτερα), 8 μεζούρες γάλατος.
 4. Το “ρέψιμο” είναι προαιρετικό, καλό όμως είναι να εφαρμόζεται ειδικά τους πρώτους 6 μήνες, για να απελευθερώνεται ο αέρας που έχει καταπιεί το βρέφος ώστε όσο είναι δυνατό να μην έχει αναγωγές-εμέτους ή ανησυχία-κολικούς.

Δείτε τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΆ sites
Που δημοσιεύουν ΆΡΘΡΑ ΜΑΣ
κάντε ΚΛΙΚ! Σε καθένα Ξεχωριστά

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

Διεύθυνση Ιατρείου

 

Φιλιππουπόλεως 74 Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη, T.K 56121
 2310 725520
 6944374370
 kostaskomm@gmail.com
 Οδηγίες για να βρείτε το ιατρείο Κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα

Pediatros, Paidiatros, Παιδίατρος Θεσσαλονίκης , πεδίατρος, παιδί - όπως και αν το "γράψετε" εύκολα θα μας βρείτε.

 

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα μας