Υμενιτιδα του ισχίου

Είναι μια αρκετά συχνή πάθηση, που προσβάλλει κυρίως τα αγόρια ηλικίας 5-10 χρονών. Η αιτιολογία της ασθένειας δεν είναι εντελώς γνωστή. Συχνά, λίγες μέρες πριν (5-10 μέρες) έχει προηγηθεί μια ελαφριά ίωση του παιδιού. Εμφανίζεται με ξαφνική άρνηση του παιδιού να πατήσει το πόδι του. Πολλές φορές "το σέρνει". Τα μικρά παιδιά αρνούνται να πατήσουν και ζητούν συνεχώς να είναι στην αγκαλιά των γονέων.

Μερικές φορές υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα γιατί το παιδί "δείχνει" και το αντίστοιχο γόνατό του. Ο γιατρός κάνοντας μερικές κινήσεις διαπιστώνει περιορισμό στην κινητικότητα του ισχίου (το ισχίο είναι η άρθρωση, εκεί που τελειώνει ο μηρός).

Πολύ σπάνια χρειάζονται εξετάσεις αίματος, όχι τόσο για να μπει η διάγνωση, όσο για να αποκλείσουμε κάποιες άλλες πιο σοβαρές ασθένειες. Μερικές φορές, ένα υπερηχογράφημα στην περιοχή του ισχίου, μπορεί να βοηθήσει. Ακτινογραφίες δεν χρειάζονται.

Η θεραπεία είναι παυσίπονα και κατάκλιση. Μετά από μερικές μέρες το παιδί πατάει καλύτερα και σε μια βδομάδα η κατάσταση έχει πλήρως αποκατασταθεί.

Δείτε τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΆ sites
Που δημοσιεύουν ΆΡΘΡΑ ΜΑΣ
κάντε ΚΛΙΚ! Σε καθένα Ξεχωριστά

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

Διεύθυνση Ιατρείου

 

Φιλιππουπόλεως 74 Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη, T.K 56121
 2310 725520
 6944374370
 kostaskomm@gmail.com
 Οδηγίες για να βρείτε το ιατρείο Κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα

Pediatros, Paidiatros, Παιδίατρος Θεσσαλονίκης , πεδίατρος, παιδί - όπως και αν το "γράψετε" εύκολα θα μας βρείτε.

 

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα μας